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Episoden
24.04.2022
48 Minuten
Häsch gwüsst, dass d’Haselnuss es klimafründlichste Lebensmittel
isch wos git?
Worum das so isch, erfahrsch du i de dritte Folg vo Blabla
Ganoush. Zu Gast dörf ich de Umweltjournalist Mathias Plüss i
meinere Chuchi empfange. Mit sine Text bildet er eini vo mine
Haupt Inspirationsquellen für dä Podcast. I sim Umwelt-Lexikon
“weniger ist weniger” erklärt er ahand vo churze, verständliche
und humorvolle Text, wele Impact üsi alltägliche Handlige ufs
Klima hend.
Während de Mathias mir bi de Zuebereitig vom Soja Labaneh mit
Haselnusskrokant - em passende Apéro-Rezept zu dere Folg - hilft,
thematisiered mir verschiedeni Klima-Facts, wo ich us sim Buch
glernt han. De Mathias verrotet mir aber au wases mit sim Respekt
vor Schlange uf sich het, uf wele “guilty pleasure” er nid
verzichte chan und überrascht au mich mit unerwartete
Froge.
Chum es dritts und letschts Mal mit uf e gustatorischi Reis in
Orient und los em Mathias und mir beim Labaneh Gelaber zue.
Viel Spass und l’chaim!
Es passende Rezept zu de hütige Folg finsch do. Und falls du s
Rezept für 5 Franke gern als Postcharte möchtisch ha,
schrib mer doch es Mail uf leonie.neukomm@hotmail.com mit em
Betreff “Rezeptpostkarte Blablaganoush”. Lah mich wüsse obd e
einzelni Postcharte oder s Abo möchtisch ha. Bim Abo schick ich
dir jedes Mal, wenn e neui Podcast-Folg usechunt, es passende
Rezept als Postkarte zue - du hesch denn nid nur es neus Rezept
dihei, sondern unterstützisch somit au mis Projekt
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28.01.2022
44 Minuten
I de zweite Folg vo Blabla Ganoush heizemer ih - und zwar de
Bachofe. Mir lönd es Lauge Challah heiss und chnusprig im ofe
drin ufgoh. S passende Rezept zu dere Folg findsch do.
I dere Podcast Folg erfahrsch, wie Challah richtig usgsproche
wird, weli Bedütig das Zopfbrot i de jüdische Kultur ihnimmt und
was bi de koschere Ernährig z beachte isch. Sprachlichi und
kulturelli Nachhilf chumi für das vo de Caroline über. Ihri
Familiä hat 1968 es beliebteste Kafi vo de Stadt Schaffhuse
gründet. Als gebürtigi Schaffhuserin han au ich scho zahlrichi
Stunde im lebendige Cafe Vordergässli verbrocht. Das Kafi isch es
absoluts Bijou und brilliert scho sit über 30 Johr mit ere rein
vegetarische Spischarte. Dank em jüdische Ischlag i de Chuchi,
bin ich au i dem Kafi uf de Gschmack vo Hummus Pita cho, no bevor
Hummus d Chüehlregal vo Coop und Migi überschwemmt het. Ich nime
eu also sozäge mit id Geburtsstätte vo minere Liebi zude
orientalische Chuchi und hoffe, das ich sie au eu gluschtig
mache. Ah jo und natürlich düemer zeme es ultra chnusprigs
Challah zubereite - mitere recht lustige Flecht-Beschriebig, woni
eu sicher chli demit usefordere. Ich wür döt wärmstens empfehle,
di illustriert Beschriebig uf Instagram azluege!
Viel Spass bim lose, zöpfle, bache und l’chaim.
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30.07.2021
41 Minuten
D Reis entführt üs gustatorisch i di orientalischi Chuchi - mir
gönd i dere Podcast Folg zeme em “Signature Dish” vo dem Podcast
uf de Grund: em Baba Ganoush.
Für das nimi eu mit is Büro “släsch” Atelier vo de Cathrin
Michael. Sie arbeitet als selbstständigi Texterin und beglückt
grösseri und chlineri Unternehme im Bereich Food mit ihrne
molerische Wort.
I däre Folg erfahrsch wer und was überhaupt hinter Blabla Ganoush
steckt. Usserdem verzellt d Cathrin uf was sie bi ihrer Ernährig
bsunders achtet, was eusi secret weapons ide Chuchi sind und
warum Chips en suboptimale Podcast Snack sind. Ah jo, und mer
zaubered zeme es Baba Ganoush wome am liebste drin würd bade. S
Rezept dezue finsch do!
Viel spass und l’chaim!
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25.07.2021
2 Minuten
Bla Bla Was? Bla Bla Ganoush!
So heisst min neue Podcast rund ums Thema nachhaltig Apéröle.
Jetzt heissts Chopfhörer ufsetze, Bierli chaltstelle und mir bim
Labere zuelose!
Gin Gin und viel Spass!
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Über diesen Podcast
Schnapp der es Apéro Getränk nach dim Gusto. Öb Bierli, Limo oder
Vino, isch alles völlig legitimo. Hauptsach dini Apérolust wird
gweckt. Und ja richtig - du hesch Apéro ghört. Wenn din Tatedrang
nanig gstillt isch, denn schnür der no d Chochschürz um. Mir werded
i jedere Folg mit spannende Gäst nachhaltigi Apéro Häppli
zuebereite wo du bim Lose chasch mitchoche. D Rezept dezue finsch
uf https://www.instagram.com/leonlechef/?hl=en und falls du s
Rezept für 5 Franke gern als Postcharte möchtisch ha, schrib mer
doch es Mail uf leonie.neukomm@hotmail.com. Dur d Expertise vo mine
Gäst versuechemer usezfinde, ob nachhaltig Apéröle überhaupt
möglich isch, wänn Süesherdöpfel ”too ugly” fürs Supermarktregal
sind, warum Riis s Fleisch vo de Veganer isch und wo de Rüeblilachs
schwümmt, bevorer ufem Zmorgebrötli landed. Alli Rezept und wiiteri
Informatione findsch uf mim Instagram Account unter leonlechef. Gin
gin!
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